Innstillinger for brukerrettigheter
Sist oppdatert: 28.08.2026Det koster ingenting ekstra å legge til flere brukere i selskapet ditt. Du kan invitere inn regnskapsfører eller andre ansatte i selskapet som skal ha tilgang til hele eller deler av regnskapet ditt!
I denne hjelpeartikkelen kan du lese mer om hvordan du legger til en bruker, brukertilganger osv.
Hvordan invitere en ny bruker
- Gå til Innstillinger → Brukere
- Her ser du en oversikt over alle brukere i ditt selskap
- Klikk på Inviter ny bruker
- Legg inn e-posten til brukeren du ønsker å invitere → legg til brukerrettigheter → klikk på Inviter ny bruker

- Den inviterte brukeren vil motta en e-post hvor de må akseptere invitasjonen og følge instruksjonene. Inntill invitasjonen er akseptert vil den stå som Ventende invitasjon.
- Du kan se alle utsendte invitasjoner med dato i listen over brukere.
- Du kan slette en eksisterende bruker eller en invitasjon ved å klikke på de tre prikkene (…) → Slett / Slett invitasjon.
- Trenger du å sende en invitasjon på nytt: klikk på (…)-knappen → Send på nytt
Rediger brukerrettighetene
- Gå til Innstillinger → Brukere
- Klikk på (…)-knappen ved siden av brukeren du ønsker å redigere → Rediger rettigheter
Her kan du gi eller fjerne rettigheter til brukeren. Det finnes tre type rettigheter:
- Ingen – Brukeren har ingen tilgang
- Lesetilgang – Brukeren kan se og lese alt, men ikke redigere eller utføre noen handlinger
- Full tilgang – Brukeren kan se og lese alt, og kan redigere og utføre handlinger
De forskjellige brukerrettighetene
Salg og kunder: Alt under “Salg” som vil si faktura, tilbud, produkter & tjenester og kunder.
Innkjøp og leverandører (utenom godkjenne betaling): Alt under “Utgift” som vil si regninger, leverandører og eiendeler.
Godkjenne betalinger: Gir tilgang til å godkjenne betalinger (aktuelt for selskap med bankintegrasjon).
Regnskap og skatt: Alt under “Regnskap” som vil si resultat, balansen, hovedboken, saldobalansen, manuelt bilag, bilagsliste og årsavslutning. I tillegg, alt under “Mva” og “Bankkontoer”.
Lønn og ansatte: Alt under “Lønn”.
Selskap- og brukerinnstillinger: Alt i “Innstillinger”. Enkelte innstillinger vil være utilgjengelige hvis brukeren mangler tilgang til regnskap og mva. Husk at brukere med tilgang til innstillingene har muligheten til å invitere nye brukere og slette eksisterende brukere. Vær derfor forsiktig med hvem du gir denne tilgangen til.
API-tilgang: For deg som vil bruke APIet vårt.

Slett bruker
Kun daglig leder kan fjerne en brukers tilgang til selskapet. Slik gjør du det:
- Gå til Innstillinger → Brukere
- Finn brukeren du vil fjerne, og trykk på de tre prikkene ved siden av navnet
- Velg Slett
Brukeren mister da umiddelbart tilgang til selskapet i Luca.